Uluslararası Veri Bilimi ve Uygulamaları Konferansı

Yalova Üniversitesi tarafından Türkiye’de ilk kez düzenlenen Uluslararası Veri Bilimi ve Uygulamaları Konferansı, 6 ülkeden 120 akademisyenin katılımıyla gerçekleştirildi. 4-7 Ekim tarihleri arasında düzenlenen konferansta, veri bilimi farklı yaklaşım alanlarının katkılarıyla ele alındı.

Türkiye’de ilk kez gerçekleşen Uluslararası Veri Bilimi ve Uygulamaları Konferansı (ICONDATA), Yalova Üniversitesi’nin katkılarıyla Yalova’da düzenlendi. 4-7 Ekim tarihleri arasında düzenlenen konferansta, veri setleri üzerinden gerçekleştirilen bilimsel çalışmalar, 6 ülkeden 120 akademisyenin katılımıyla sunuldu. Rizom Resort Otel’in ev sahipliğindeki konferansın açılış töreni ise Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suat Cebeci, Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Jülide Güner, Yalova İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, Yalova Üniversitesi Enformatik Bölüm Başkanı ve Konferans Başkanı Doç. Dr. Murat Gök ve çok sayıda akademisyenin katılımıyla gerçekleşti. Türkiye’de ilk defa verilerin çevrimiçi paylaşımını mümkün kılan bir veri merkezi platformu oluşturulan konferansta, katılımcılar verilerini bu platformda paylaşarak, platformdaki tüm verileri görme, indirme ve üzerinde çalışma yapma hakkına sahip olacak.

“Mesleklerin yüzde 80’ini yok olacak”

Türkiye’de ilk defa veri bilimi alanındaki bir konferansı, Yalova’da ve Yalova Üniversitesi’nin desteğiyle gerçekleştirmenin heyecanı içerisinde olduklarını belirten Yalova Üniversitesi Enformatik Bölüm Başkanı ve Konferans Başkanı Doç. Dr. Murat Gök, konferansta, bilgi, elektronik, ulaştırma, temel bilimler, işletme, uluslararası ilişkiler, hukuk ve daha pek çok alandan bildirinin yer aldığını belirtti. Bilgiyi işleyecek yeteneklerin gelişmesi gerektiğini de belirten Doç. Dr. Gök; “Bilgi çağında meydana gelen teknolojik gelişmeler, hayatımızı dönüştürmekte ve şekillendirmektedir. Özellikle yakın gelecekte, dijital otonom sistemlerin yaşantımızın her alanında olması bekleniyor. Ayrıca araştırmalar, dijital otonom çağının önümüzdeki 30 yılda var olan mesleklerin yüzde 80’ini yok edeceğini ve yeni meslekler ortaya çıkaracağını söylüyor. Dijital otonom çağının enerjisi bilgidir ve bu da sanayileşmenin dördünce evresi olarak yapay zeka çalışmalarının saç ayağını oluşturmaktadır. Fakat bilgi kadar yeteneklerin de geliştirilmesi gerekir. Bu açıdan akademik camiaya büyük görevler düşmektedir” ifadelerini kullandı.